DURERI DE CAP LA CEAFA? DIAGNOSTIC: TECH NECK

DURERI DE CAP LA CEAFA

Giulia intră ezitant pe ușa urgenței. Încep desigur prin a o întreba ce o doare. Nu mai trebuie să aștept răspunsul: după cum întoarce capul către mine “ca și lupul” (adică rotindu-l împreună cu partea de sus a toracelui) știu că mi se va plânge de “dureri de cap la ceafă” sau că “mă dor mâinile din umeri” ori că “mă dor umerii și brațele”. Adică simptomele cele mai obișnuite ale unei afecțiuni recente: tech neck.

CAUZE DE DURERI DE CAP LA CEAFA

Celor pasionați de folclor …. sau de viața la țară … imaginea de mai jos le stârnește amintiri. Nu știu dacă acele țărănci aveau probleme cu tech neck-ul, dar imaginea e sugestivă pentru ceea ce vreau să vă explic.

Orice solicită musculatura unui gât neantrenat produce durei ale acestei musculaturi. Și asta mai ales dacă ții acei mușchi încordați … înțepeniți. Iar ei se încordă mai ales când ții capul aplecat în față … uitându-te la telefon. Ai mai jos o poză cu echivalentul în kg al înclinării capului.

DURERI DE CAP LA CEAFA
TECH NECK

Deci dacă ții capul aplecat la 45 de grade e ca și cum ai avea pe cap un sac de ciment de 20 kg … eventual pus în coș ca să bată cu poza cu țărăncile

SIMPTOMELE TECH NECK

La ce am scris până acum … e simplu. Dureri de cap la ceafa … variații de localizare ale durerii în umeri … mușchii dintre gât și umeri … totul depinzînd de felul în care te poziționezi atunci când utilizezi telefonul.

mă dor mâinile din umeri

COMPLICAȚII

Contractura de lungă durată a mușchilor va afecta mai devreme sau mai târziu coloana cervicală. Consecința: renumita spondiloză cervicală cu simptomele aferente: amețeli și furnicături în brațe.

PREVENIRE

  1. Nu sta drept pe scaun … mai degrabă ca în poza de jos (dă clic pe poză pentru sursă, un articol chiar interesant despre afecțiune)

2. Fă exercițiul din figură de 10 ori pe oră

TECH NECK PREVENIRE

3. Dacă îți plac mișcările … ai mai jos alte două exerciții pe care le poți face

DURERI DE CAP LA CEAFA PREVENIRE

Aici poți găsi și alte mișcări … totul e să ai pe unde să te întinzi.

În concluzie … dacă ai dureri de cap la ceafa … sau te vaiți că “mă dor mâinile din umeri” ori că “mă dor umerii și brațele” toate astea în timp ce ții în mână un telefon … ai chiar în mână cauza problemelor tale 😄

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: