AZI O SĂ VORBIM UN PIC / DESPRE CE ESTE OZEMPIC

CE ESTE OZEMPIC

Principiul “unde dai și unde crapă” se aplică deseori în medicină. Nu demult faimoasa pandemie a adus în urechile noastre denumiri exotice gen hidroxicloroquină, arbidol sau ivermectină. Medicamente patentate pentru altceva dar considerate eficiente și în cazul respectiv. Iar acum că apare la orizont o nouă pandemie, cea de obezitate, apar și medicamentele cu efecte “colaterale” corespunzătoare. Cel mai la modă acum este cel despre care vom vorbi azi. Așadar să vedem ce este ozempic-ul … În cîteva întrebări. și răspunsuri desigur.

  1. CÎT COSTĂ OZEMPIC ?

La noi în farmacii dacă îl cumperi necompensat undeva pe la 1200 RON (12 milioane pentru cei care încă mai gândesc în lei vechi).

2. UNDE GASESC OZEMPIC ?

Aici îți dau un răspuns în stilul Bulă: la farmacie. Desigur vei citi pe toate site-urile medicale sobre că nu se dă decît pe rețetă. Să fim serioși .. trăim în Romanica nu în Americă. Dacă nu crezi aruncă un ochi pe video-ul următor

3. PASTILE SAU INJECȚII ?

La noi e numai sub formă de injecții. Pastile care conțin aceeași substanță activă (semagludidă) se numesc Rybelsus

4. CUM TE FACE SĂ SLĂBEȘTI ?

Simplu: sînt două mecanisme:

  • îți taie pofta de mîncare
  • întârzie golirea stomacului așa că te simți mai repede sătul

5. ESTE OMOLOGAT ȘI PENTRU SLĂBIRE ?

În SUA este aprobat de faimoasa FDA medicamentul Wegovy care conține aceeași substanță cu nume imposibil (semagludidă) dar în concentrație ceva mai mare. La noi veți citi numai despre utilizarea lui în tratamentul diabetului și despre cum să nu îl luați pentru slăbire. Efectul este acela că s-au golit rafturile farmaciilor din cauza diabeticilor care îl cumpără doar pe rețetă.

6. CE EFECTE ADVERSE ARE ?

E un medicament care se joacă cu secreția de insulină. Și cum insulina e produsă de pancreas poate duce la pancreatită acută.

Te mai poți alege și cu o insuficiență renală

7. CUM SE IA OZEMPIC ?

E o întrebare la care nu am să vă raspund eu … oricum sunt destule site-uri oficiale care după ce vă sfătuiesc să nu îl luați pentru slăbire …. vă dau în detaliu modul de administrare. Dacă vă e lene să căutați mai departe vă dau aici un link la un prospect.

8. ȘI TOTUȘI … CE ESTE OZEMPIC ?

Aha .. .care vasăzică am ajuns la final și nu am răspuns la întrebarea din titlu. Păi ce să fie …. un medicament care conține acea substanță cu nume imposibil cu care v-am mai enervat de vreo două ori … cred că deja o știți pe de rost SEMAGLUTIDĂ. Și ce face semglaudita … ăăă sema … în fine … ?. Stimulează secreția de insulină de către pancreas. Iar insulina, cum bine știți, scade glicemia. Adică ceea ce se dorește la diabetici. De ce este atît de căutată? Pentru că e suficient să o injectezi o dată pe săptămână nu zilnic.

Iar la final, după ce ați văzut o blondă de-a noastră care vă sfătuia să NU slăbiți cu ozempic, va pun o poză cu blonde care au cochetat cu respectivul medicament … și un link unde găsiți detalii despre această “relație”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: