SPAIMA NOCTURNĂ: SIMPTOME CANCER PROSTATA

SPAIMA NOCTURNĂ: SIMPTOME CANCER PROSTATA

INTRO

E ora 3 noaptea și deja te trezești a treia oară pentru a micționa. Parcă urina iese tot mai greu .. și mai puțină. Îți trece prin minte ca un flash o amintire. Au trecut vreo 30 de ani. Tatăl tău tot așa ieșea de multe ori noaptea. A mers la doctor doar când a început să urineze roșu. Sânge. Era prea târziu. Cancer cu metastaze. A mai trăit două luni… Te zvârcolești tot mai neliniștit. Să anunțe oare toate aceste simptome CANCER PROSTATA ?

Mulți bărbați aflați la o anumită vîrstă au trecut prin spaime nocturne similare celei pe care am descris- mai sus. Hai să vedem câteva chestii care să te sperie mai rău dacă sunt prezente. Sau dimpotrivă să te linișteăti dacă nu le regăsești în situația ta.

SIMPTOME CE ȚIN DE PERSOANA PACIENTULUI

EREDITATEA

E un factor important … ca și în multe alte cancere.

  • tată sau frați care au avut cancer de prostată
  • mamă sau soră care au avut cancer la sân mai devreme de 60 de ani

să nu te mire ultima circumstanță. Cele două tipuri de cancere au aceleași gene care dau predispoziție.

VÂRSTA

Perioada de risc pentru cancerul de prostată începe la 50 de ani. Deci dacă ai peste această vîrstă … ai un motiv în plus de îngrijorare

MASA CORPORALĂ

Bărbații supraponderali, obezi, sunt mai predispuși. Nu obezitatea dă cancerul, ci ambele situații au un substrat hormonal comun.

Ce am descris până acum nu sunt propriu-zis simptome … mai mult circumstanțe. Vorbim acum concret despre

SIMPTOME CANCER PROSTATA CARE APAR LA UN MOMENT DAT

URINEZI MAI DES NOAPTEA

TE USTURĂ CANALUL CÂND URINEZI

Cele două simptome sunt consecința unei infecții urinare cronice. Prostata umflată împiedică evacuarea completă a urinei. Aceasta stagnează în vezică și se infectează.

URINA CU SÂNGE

E simptomul decisiv. Care îi duce pe cei mai mulți la doctor. De multe ori prea târziu …

Cam atât despre simptome cancer prostata. De data asta nu v-am plictisit cu desene și prea multe explicații tehnice. Le găsiți aici unde am vorbit despre adenomul de prostată.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: