DESPRE DUREREA LOMBARA /CARE PE NOI NE OMOARA. DUREREA DE SPATE


Ei, nici chiar așa, nu ne omoară chiar întotdeauna deși pentru bărbați este considerată, atunci când vine de la rinichi, ca fiind cea mai intensă durere posibilă.

Prin durere lombară se înțelege de obicei acea durere de spate localizată mai jos de ultima coastă.

Cauzele durerii de spate

Sunt două mari și late: colica renală și durerile cu originea la nivelul coloanei vertebrale.

Acum să vedem care sunt chestiile care ne ajută să deosebim durerea de rinichi de durerea cu originea la nivelul coloanei vertebrale

Debutul durerii ne ajută doar într-o singură împrejurare: daca atunci când încercăm să ridicăm un obiect greu rămânem cum se zice blocați de spate în acest caz este destul de clar că durerea este cauzată de o problemă apărută la nivelul coloanei vertebrale lombare.
Așa cum blocarea spatelui este foarte sugestivă pentru o problema cu coloana, pentru durerea de rinichi este sugestivă apariția unei urini colorate maro la câteva o are după debutul dureri semn că ceva a zgâriat ureterul, acel ceva fiind o pietricică ce a declanșat durerea de rinichi.

Iradierea durerii de spate

Dacă durerea merge către organele genitale atunci cauza este probabil rinichiul iar dacă durerea merge pe picior în jos mai ales pe spatele piciorului cauza este coloană

Destul de sugestiv este modul cum durerea este influențată de mișcare. Dacă durerea este continuă indiferent de poziția pe care o adopți este o durere de origine renală. Durerea de coloană are anumite poziții în care se atenuează chiar dispare această poziție fiind de obicei cea culcată.

ÎN CONCLUZIE

O durere de spate care urmează după un efort fizic intens, durere care se ameliorează la numite poziții, este cel mai probabil cauzată de o problemă a coloanei vertebraĺe.

O durere de spate care nu trece indiferent ce poziție ai, durere ce merge către organele genitale, e foarte probabil să fie produsă de rinichi, mai ales dacă ai și urina închisă la culoare.

5 thoughts on “DESPRE DUREREA LOMBARA /CARE PE NOI NE OMOARA. DUREREA DE SPATE”

  1. Apropo de durerea de spate. Din cauza pozitiei total nerecomandate de a lucra pe un laptop toata ziua (de pe canapea, mai mult de 10 ore pe zi, am inceput sa am dureri de spate. Dorm pe un pat clasic si tare, cu arcuri, bun. Urasc saltelele in care te infunzi si te scoli cu dureri de spate. Am vazut un filmulet al unui medic japonez in care explica despre cei doi psoas. Adevarul e ca nu ma mai misc, si ies mai rar din casa. Unde sa te duci? Cu masca pe bot? Asa e ca daca as exersa pe bicicleta ar fi mai bine? Acu s-au relaxat covizii si nu mai trebuie sa fii la ora fixa in casa. De la 1 iunie incep sa merg la serviciu. Ce fel de exercitii ar trebui sa fac ca sa ma recuperez mai repede ? Gimnastica obisnuita? Aplecari? Multumesc.

  2. Păi 🤔cum să nu observ/mi-am dat seama din prina/medicina altfel 👍, nu-i așa? Oricum, cei care obișnuiesc să se „trateze” online, o vor face până atunci când vor cădea în mâinile tale /colegilor tăi /urgență…. Eu apreciez tot ceea ce faci și nu pot să mă abțin să nu îți spun că m-ai ajutat muuuult mai mult decât unii medici care m-au avut sub observație directă /face to face și, pentru asta 👏 👏 te felicit și încă o dată îți mulțumesc 😉!

  3. Da e una din soluțiile terapeutice
    Cred ca ai observat ca deocamdată m-am limitat doar la explicarea bolilor fără pretenții terapeutice … e riscant sa faci asta pe un simplu blog

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: