CÎND HORMONU SCHIMBĂ OMUL SAU DIN TAINELE ÎNDRĂGOSTIRILOR

dragoste la prima vedere..

Cine nu a auzit de faimoasa coupe de foudre, dragostea la prima vedere. Sunt lucruri pe care mintea nu numai că nu le poate controla, dar nici măcar nu și le poate explica; iar știința se pierde în teorii, după principiul dacă găsești 10 explicații pentru un fenomen e clar că niciuna nu e bună.

Hai să vă spun pe scurt două situații (poate prea mult spus experiențe, e mai mult o evidență statistică); în ele vom încerca să vedem ce face ca unele femei să aibă pe vino-încoa deși aparent par obscure. Sau de ce o femeie care pînă nu demult nu îți atrăgea cu nimic atenția, la un moment dat devine deodată “deosebită”.

Privirea care te vrăjește

Îți propun un mic experiment. Privește fotografiile de mai jos și spune în care din aceste femeia ți se pare mai simpatică, mai sexy.

DRAGOSTEA LA PRIMA VEDERE ATRACTIE PUPILE

Dacă ai ales prima variantă te înscrii în majoritate. Acest experiment a fost făcut de Eckhart Hess în 1965. Diferența dintre cele două poze este una singură: pupilele în poza din stângă au fost mărite (Photoshop sau ce se va fi folosit pe vremea aceea). Pupilele mărite fac ca o femeie să pară mai atractivă în subconștientul oricărui bărbat. Se știe că în timpul excitției sexuale pupilele se dilată. Trage singur concluzia. Ca bonus îți mai enumăr două situații curiozitați … no comment

-pupilele se dilată atunci cînd consumi alcool sau anumite droguri.

-in evul mediu femeile îți dilatau pupilele utilizând picături ce conțineau mătrăgună.

Hormonul care te lămurește

Un alt experiment (mai degrabă statistică) a fost făcut de psihologul Geoffrey Miller. Acesta s-a apucat să studieze registrele bordelurilor căutînd să vadă care sunt cele mai solicitate prostituate. Și a constatat că maximum de solicitare apare atunci când o “muncitoare” se afla în perioada de ovulație, moment în care excesul de hormoni estrogeni produce modificări subtile ale aspectului femei, modificări ce o fac mai atractivă.

Mă opresc aici, după ce cred că te-am lămurit că ȘTIIND îl poți manipula pe celălalt nu numai la scară macro.

2 comentarii la „CÎND HORMONU SCHIMBĂ OMUL SAU DIN TAINELE ÎNDRĂGOSTIRILOR”

  1. Altfel…. de multe ori, voi/bărbații o să vă „loviți” de…. : Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul…

  2. ” Pentru a avea ochi frumoși , caută să zărești ceea ce e mai bun în ceilalți. ”
    Audrey Hepburn

Lasă un răspuns

%d