09.11 – NUȚI ENGLEZOAICA

După ce am văzut ieri cum poți să ajungi din paradis direct pe patul din urgență (nu e chiar iadul dar măcar un purgatoriu cu vedere spre infern tot e) hai să vă povestesc despre cea care azi a tras bățul scurt. Adică Nuți.

Nuți e o clientă fidelă a urgenței. Are undeva pe la 50 de ani. Deși o știe cam toată lumea, aproape zilnic se găsește câte un sadic care n-o lasă să doarmă liniștită somnul. Nu o dată după un repaus de vreo două ore în salonul neprimitor al urgenței pleacă bombănind. Pentru a fi adusă din nou după vreo două ore.

O caracteristică a ei este faptul că vorbește englezește. Bine, e o engleză bahică dar tot engleză se cheamă, nu? Azi a fost găsită lată pe un trotuar. Și o altă anomalie este că are o mică excoriație pe frunte. Amintindu-mi de un caz recent decid să o trimit la CT. Desigur, un șoc pentru biată Nuți care, de pe cît-de-cît familiarul pat din urgență aterizează acum în tunelul tomografului. Și, pentru ca sejurul să fie complet, profitând de faptul că e amiază, o trimit la spitalul superior (“municipal” cum o să îi mai spun) ca să nu se plictisească neurochirurgul de acolo.

După care predau satisfăcut tura. Genul ăsta de cazuri trimise puțin înainte de încheierea turei se cheamă cazuri-bumerang. Adică le trimiți mai departe și te retragi. Iar dacă este returnat cazul trebuie să îl rezolve colegul care te-a înlocuit.

Totuși după vreo oră mă sună colegul de la Municipal (pe telefonul personal) să îmi spună că neurochirurgul vede pe CT ceva fisuri ale oaselor craniului. Și, ce e mai grav, pacienta vorbește într-o limbă străină cel mai probabil engleză, posibi o dezinhibiție a unor arii corticale. Ceea ce ar putea fi manifestarea unor leziuni cerebrale incipiente, nevizibile pe CT. La câte contacte cu asfaltul a primit craniul lui Nuți poate era de așteptat să se vadă și oarece găuri nu doar fisuri. Cât despre engleză … Dar când încerc să îi spun toate astea colegului închide telefonul, nu înainte de a mă avertiza că bolnava s-ar putea să fie reținută la ei.

Privesc telefonul zâmbind. La gândul că bumerangul de data asta nu mai revine. Iar Nuți va completa cu un week-end acest sejur neprevăzut.

1 thought on “09.11 – NUȚI ENGLEZOAICA”

  1. Chiar am avut un coleg care oridecâteori se îmbăta, vorbea numai în limba engleză. Toți din jurul lui ne întrebam de ce…. Am tot căutat să aflăm de unde/cum🤔…Nici el nu știa ce să ne explice, pentru că nu își amintea nimic.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: