MEDICAL FAKE: DE LA LIMBA VERDE – PĂROASĂ LA CĂPUȘA UCIGAȘĂ

LIMBA VERDE

Ucraina …. sute de morți zilnic. Franța aproape de război civil. Prin Africa nu mai știi care moare de foame și care în război. Iar una din știrile de top (nu numai in mainstream-ul românesc) este aceea că un american care bea bere cu antibiotice s-a trezit că deodată i-a crescut păr verde pe limbă. Citind doar titlul … mai vezi și poza cu limba verde și mai că te apucă pandaliile. Chit că la cât de creață e limba din poză mai-mai că aș crede că e fotoshop-ată ….

Citind atent articolul descoperi dezamagirea autorului care e nevoit să descrie oarecum medical situația. De fapt nu e păr ci niște papile gustative mai lungi. Printre care se ascund bacterii care produc o substanță verde.

Dacă ești curios și intri pe site-uri medicale afli că afecțiunea, cunoscută sub numele de limbă păroasă apare cam la 13% din populație. Dacă bine țin minte cam dublă față de a virusului care ne-a terorizat recent.

Și toate astea după ce acum vreo trei săptămîni o altă știre stârnea groaza în tot românul amator de picnic la iarbă verde. Un pilot de curse brazilian Douglas Costa și partenera lui mureau la 4 ore interval după ce au fost mușcați de o căpușă. Primul gând te duce la o cursă disperată a celor doi, pe urmele cărora tropăie căpușa dezlănțuită … îi ajunge din urmă pe rând și îi răpune.

Din nou căutăm surse mai serioase. Aflăm astfel că de fapt nu e clară cauza morții lor. Că ar fi fost leptospiroză. Sau febra Munților Stâncoși. Asta din urma e dată de o bacterie, Rickettsia rickettsii. Care, ce-i drept, se transmite prin mușcătura de căpușă. Dar de aici să pui în cârca bietei insecte o asemenea oroare …

CAM ATÂT DESPRE LIMBA VERDE

și alte problemele globale care preocupă omenirea contemporană. Și ne mai mirăm că doi ani am stat închiși în case din cauza …

Că veni vorba. E vremea căpușelor (astea mai puțin feroce de la noi) vă retrimit la articolul de anul trecut pe această temă.

Nu pot să închei înainte de a vă arăta o poză pe care am găsit-o în timp ce documentam articolul

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: