MAESTRUL ȘI DOCTORUL

Inițial voiam ca articolele de pe blogul resuscitat să fie scrise după rețeta dialogului între două personaje dintre care unul avea nedumeririle (pacientul) iar celălalt răspunsurile (doctorul). Scriind primul articol discuția dintre cele două personaje a luat o turnură neașteptată, personajul principal fiind de fapt “celălalt” și nu doctorul cum era firesc. Am realizat ca e totuși mai bine să păstrez stilul articolelor de pe vechiul blog iar varianta cu dialogul am păstrat-o pentru o categorie mai aparte de postări din cadrul blogului.

Postări în care am încercat să ridic puțin perdeauac e acoperă culisele meseriei de doctor, să spun unele adevăruri care în mod obișnuit nu se spun… iar în aceste dialoguri partenerul doctorului nu mai este un pacient ci un personaj situat deasupra lui atât ca prestanță cât și ca informație; personaj care de fapt domină dialogul și pe care l-am numit maestru o entitate utopică venind de nicăieri și care se îndreaptă spre nicăieri, care apare cind și unde te aștepți mai puțin și care are întotdeauna ultimul cuvînt.

Deci dacă sunteți curioși să aruncați o o privire în culisele secției de urgență și nu numai răsfoiți pagina maestrul și doctorul a blogului. Nu veți regreta !

AVERTISMENT

NU citi articolele dacă, ca medic, nu ai fost niciodată pacient … sau nu ai fost măcar zece ani în contact direct cu oamenii, bolile și moartea. Pentru că altfel riști să le consideri ca pe niște elucubrații ale unor personaje care bat câmpii.

BOLNĂVI-M-AȘ ȘI N-AM CUI

EP. 1 : ,, CE-I MÂNA PE EI ÎN LUPTĂ ? „

În care aflăm ce îi motivează pe (unii) doctori atunci cînd practică unul din cele mai stresante job-uri …

EP 2 : EU, ROBOTUL

Maestrul arată aici ce așteaptă un pacient atunci cînd își ia inima în dinți și merge la spital … unde de cele mai multe ori se întîlnește cu niște roboți umanoizi.

EP 3 : SUFERINȚELE NESUFERIȚILOR

O discuție într-un mic pub de pe malul Mediteranei … despre cauzele bolilor dar mai ales despre motivele pentru care vindecarea e de cele mai multe ori o Fata Morgana

EP 4 : SĂNĂTOȘII NEBUNI AI VREMURILOR DIN URMĂ

O imprevizibilă întîlnire la Athos … prilej de discuții despre mintea bolnavă a oamenilor (prea) sănătoși

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: