FATETE DENTARE SAU CÂND MAI BINELE E DUȘMANUL BINELUI

O procedură stomatologică la modă. În mod normal îți pui fatete dentare dacă ai dinți rupți sau cariați. Dar dacă ai un moment de nemulțumire când îți zâmbești în oglindă … poate îți vine ideea eroului articolului nostru.

Tipul (pe care chiar îl vedeți zâmbind în poză), deși avea niște dinți perfect sănătoși, și-a zis că e loc de mai bine. Normal ai zice pentru un model de 22 de ani.

Acuma model-model dar se pare că avea ceva arici prin buzunar. Așa că în loc să se opereze acasă la mama lui adică în UK a găsit de cuviință să zboare în colțul opus al Europei, taman în Turcia.

Turcii l-au rezolvat rapid. Și estetic și financiar (l-a costat cam 4000$). Eu zic că “”operația” a reușit perfect. Vedeți și voi rezultatul – cu fatete dentare

FATETE DENTARE

Doar că la puțin timp după ce s-a întors acasă fața lui a început să se modifice, să i se umfle buzele și obrajii … arătând ca în figură

INFECTIE DENTARA

O infecție dentara urâtă, care a prins gingiile și rădăcinile dentare. Normal că i s-a înlăturat toată capodopera, rezultatul fiind următorul

FATETE DENTARE

Poza e făcută pe scaunul stomatologului … deci clar nu l-au lăsat să plece așa … Bine, chiar buzunarul i-a fost mai subțire cu dublul sumei inițiale.

Ce se întâmplă pe scurt când îți pui fatete dentare

Se pilesc dinții apoi se îmbracă. Filmul de mai jos e sugestiv

La cât de piliți erau dinții tipului, cred că el a avut fixate ditamai coroane, nu doar simple fațete…

Prin pilire se pierde stratul protector al dintelui. Acesta devine mai sensibil la variații de temperatură. Se și cariază mai ușor dacă nu te periezi regulat (asta pentru că fața posterioară a dintelui nu e acoperită fiind expusă contactului cu alimentele). Plus riscul de infecție.

Cât despre cât costă aceste fatete dentare … în țările vestice undeva pe la 1000-2000 $. Pentru un dinte!!. De aia omul nostru s-a dus în Balcani.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: