JEGUL – TAINA LONGEVITĂȚII

Îl vedeți pe tipul din poză? Nu s-a spălat de 50 de ani și fumează patru țigări deodată. A murit zilele trecute la 94 de ani … Să fie asta taina longevității ?

TAINA LONGEVITĂȚII

În ultimul secol și ceva medicina oficială (alopată) repetă obsesiv că nu fumat, că igienă, că stop alcool, că să ne vacc … pardon și multe altele.

Dar sunt convins că fiecare dintre voi are un bunic fumător înrăit care a trăit peste 80 de ani. Sau vreun țăran care își bea de 70 de ani deț-ul de țuică matinal înainte de a merge pe cîmp.

Apropo …priviți fotografia? Îl cheamă Churchill, fuma trabucuri și bea zilnic whisky. A participat activ la două războaie mondiale (asta apropo de altă cutumă alopată, stress-ul). A trăit și el 91 de ani. Probabil se spăla mai des de aia nu a prins 94 …  

TAINA LONGEVITĂȚII

Eu cred că totuși durata depinde mai puțin de calitate cît de rostul unei vieți. E important nu CUM trăiești ci mai ales PENTRU CE trăiești. Asta cred că este taina longevității. Să aștepți cu nerăbdare ziua de mîine, să te bucure cum crește planta pe care ai sădit-o ieri … să te bucuri că ai găsit în gunoi un aparat funcțional pe care vei lua ceva bănuți la talcioc … Viața rămîne acolo unde este nevoie de ea. Iar dacă ziua de mîine nu îți mai aduce nimic și o aștepți doar pentru a mai bifa un număr din calendar …. pînă la urmă nu va mai veni. Să bei și să fumezi pentru a avea mai multă energie ca să răspunzi provocărilor zilei de mîine e una. Să o faci pentru a uita necazurile zilei de ieri … e cu totul altceva.

Și pentru că

de mult nu am mai pus o glumă la final de articol … termin acum cu o cugetare … sau glumă, luați-o cum vreți.

Să crezi că industria farmaceutică luptă împotriva bolilor, este ca și cum ai crede că industria de armament luptă pentru pace.

7 thoughts on “JEGUL – TAINA LONGEVITĂȚII”

 1. ,,Viața rămâne acolo unde este nevoie de ea!!”
  Bine spus!!
  Pentru cârcotași,as vrea sa subliniez ca acesta este un blog,cu postări din perspectiva unui om,nu este DOAR un blog medical!
  De aici pornește drama,in fiecare medic exista un om,pe care,de cele mai multe ori,nu-l vede nimeni.Un om cu trăiri,cu emoții,cu drame..
  Mulțumim,dle doctor,atat pentru tot ce faceți ca medic cât și pentru emoțiile pe care ni le împărtășiți.
  Și..cât vor exista oameni ca sa vadă dincolo de halatul dumneavoastră,nu e totul pierdut!
  O seară bună,tuturor!

 2. Va furat cineva blogul? Sotul meu s-a vindecat la limita, de hepatita cu virus C, cu medicamentele ” industriei farmaceutice”, avand fibroza 3-4..in prag de ciroza. Acum are fibroza 0… Asa ca …
  Va citeam cu interes dar nu va mai recunosc…cred ca aveti sindrom posttraumatic dupa covid…daca sunteti cu adevarat dv…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: