EXPERIENȚE PE OAMENI 2 : SLIMFAST

Experimentul despre care vorbim azi a avut loc în timpul ultimului război mondial iar autorul lui a fost un nutriționist celebru din secolul trecut Ancel Keys (omul s-a nutrit atât de științific încât a trăit 100 de ani – vîrsta pe care o are în poza din dreapta)

Materia primă (a se citi cobaii) experimentului au fost 36 de americani care au refuzat să meargă pe front. Ei au fost pur și simplu înfometați. Li s-au dat 1500 calorii pe zi fiind puși să facă eforturi fizice dificile, să înnoate în bazine cu apă rece … ce mai, ca pe front. Și li s-au mai și arătat fripturi fără să fie lăsați să le mănânce (vorba aia, așa le trebuie dacă …)

Surpriza a venit când bieții oameni au început iar să mănânce normal; nu doar că au pus pe ei rapid dar s-au îngrășat mai ceva decât înainte de experiment.

Concluzia e simplă: dietele nu prea funcționează și poate tocmai de aceea sunt o bună afacere.

Iar celebrul slogan “în orice persoană supraponderală există o persoană suplă care încearcă să iasă la suprafață” ar trebui de fapt înlocuit cu un altul care e mai aproape de adevărul biologic: “în orice persoană care a reușit să slăbească există o persoană supraponderală care se luptă să revină la greutatea anterioară”

Despre experimentul lui Keys puteți citi aici

2 thoughts on “EXPERIENȚE PE OAMENI 2 : SLIMFAST”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: