BACK IN TIME – CARE MAI E SITUATIA VACCINARII IN ROMANIA

N-am dormit prea bine azi-noapte … iar deseară sunt de gardă. Așa încît atunci cînd m-am trezit primul meu gînd a fost la situatia vaccinarii in Romania.

Și am început, desigur, prin a-l întreba pe Google. Primul site către care am fost direcționat a fost desigur cel guvernamental cu comunicatele oficiale:

SITUATIA VACCINARII IN ROMANIA

Mă frec bine la ochii încă somnoroși …. (deși am o vîrstă nu port ochelari …. deh, mă dau fudul 🙂 ) …. parcă scrie ceva de 12 mai …. dar sîntem în 11 …. acum văd mai bine. Deci actualizat pe 13 martie. Buuun

Hai să mergem la tab-ul cu situația vaccinării. Privirea alunecă curioasă pe albastrul-oțel al ecranului ….

…și se prăbușește dezamăgită. Deci ultima actualizare e din februarie.

Încercăm mai departe, în zona lui Zuckerberg. Deci Facebook (sau Meta?). Aici se pare că am mai mult noroc. Se pare că aici e unul care prestează ca și mine muncă voluntară și face totul din plăcere.

Aha, uite și un link micuț acolo în colț …. tot ceva cu gov. Hai să vedem

SITUATIA VACCINARII IN ROMANIA

În fine, clasicul tabel. Valorile sunt comparabile cît-de-cît cu cele din vremurile de blorie. Dar privind mai atent …. aha, e raportarea pe o săptămînă de fapt. Cam 7000 de doze în 7 zile …. pînă acum s-au administrat vreo 16 milioane din cele 120 comandate ….

Un gănd răutăcios încolțetșe în mintea de acum trează … profitînd de cifrele oarecum rotunde.

Deci 7000 doze în o săptămînă …. 1000 pe zi …. 365 000 într-un an …. cam 1 milion de doze în 3 ani. Și ar mai fi disponibile 100 de milioane. Mintea e deja obosita … sau doar amuzată așa că vă las pe voi să trageți concluzia (matematică) finală.

Hai să încheiem intr-o notă optimistă … oarecum

6 thoughts on “BACK IN TIME – CARE MAI E SITUATIA VACCINARII IN ROMANIA”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: