Documentîndu-mă pentru articolul precedent m-am intersectat inevitabil cu Ilie Micolov și hit-ul său nemuritor „Dragoste la prima vedere”.

ilie micolov dragoste la prima vedere
ILIE MICOLOV

M-il amintesc ca pe un personaj pitoresc al show-biz-ului din ultimii ani ceaușiști; înalt, brunet cu o voce puternică, apărut parcă de nicăieri în peisajul muzicii ușoare românești de atunci. Apărut chiar de nicăieri pentru că omul era de formație economist și lucra pe la o direcție sanitară din Moldova. A scris acea faimoasă piesă după ce s-a îndrăgostit la un ghișeu de miliție de o tînără care l-a inspirat. Melodia respectivă l-a propulsat în luminile rampei , dar nu a rămas acolo decît vreo 2-3 ani. După un conflict cu familia conducătoare de atunci ar fi rămas în Germania împreună cu familia..

Declinul

Probabil împins de dorul de țară a revenit acasă dar și a pierdut familia rămasă dincolo. Iar de aici se ivește cealaltă față a destinului. Înalt și obez (cîntărea aproape 200 kg) suferă de o boală normală pentru acest gen de persoane: insuficiența venoasă a membrelor inferioare; picioare umflate, dureroase cu numeroase infecții, care ajung în final să „mustească”. Nu mai poate sta în picioare, ajunge să fie plimbat pe la anumite evenimente organizate de prieteni unde cântă așezat pe un scaun pentru a mai obține niște bani pentru tratament.

ILIE MICOLOV
ILIE MICOLOV
ULTIMELE ZILE

Treptat îi cedează și inima apare insuficiența cardiacă cu simptomele aferente (sufocare, oboseală la eforturi minime și umplerea cu apă de jos în sus pînă la abdomen). Artroză … diabet …. apoi un cancer osos și el însoțit de complicația cea mai urâtă, o fractură de femur. Iar finalul la 68 ani te face să îi admiri fizicul care a rezistat atâta timp strivit de numeroasele boli.

Iar la final să încheiem cu acea nemuritoare piesă a lui Ilie Micolov „Dragoste la prima vedere” încercînd să uităm acest destin care a ținut să îi arate cele două fețe ale sale.

O mențiune : ochii de pe coperta vinil-ului sînt ai Mariei Tănase. Iar între tînărul de aici și bolnavul din poza de deasupra diferența e ceva mai mare de 30 de ani …

Un comentariu la „ILIE MICOLOV SAU CELE DOUĂ FEȚE ALE UNEI VIEȚI”

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura