Context

Bărbat 45 de ani 100 kg venit în zonă în scopuri turistice. De cîteva zile urmează o cură de slăbire/detoxifiere strictă pe bază de sucuri de fructe/legume plus o clismă seara.

Desfășurarea evenimentelor

De dimineață fără simptome consumă două sendvișuri cu salam înainte de a începe drumeția (considerînd, probabil, că nu va face față efortului fizic preconizat): în jurul orei 12-a amiezii debutează dureri în zona superioară a abdomenului dureri care se accentuează treptat, însoțite de vărsături și sughițuri.

Simptomele se ameliorează ușor după o perfuzie cu antispastic; laboratorul arată ca modificări principale amilaze 2.000 și lipaze 4.000 în sânge

Diagnosticul

Este acela de pancreatită acută

Epilog

Bolnavul este trimis cu ambulanța la un spital de nivel superior; întrucât cazul a fost alaltăieri nu pot să vă dau încă epilogul final dar o să revin atunci când îl voi afla.

4 comentarii la „1/Z. CAZUL 1 : TOTAL DETOX”
  1. Am citit cu mulți ani în urmă cum o tânără până în 20 ani a mâncat muuuulte mere într-o singură zi. Îmi amintesc că am rămas marcată de faptul că a decedat. Nu am înțeles ce reacție au avut acele fructe în organismul ei.

  2. Sendvișurile… cu salam🤨 nu au ce căuta în procesul de slăbire. În detoxifiere 🙈nici nu mai vorbim…Mișcarea /sportul, apa împreună cu : 60%legume+20%proteine +20% carbohidrați +6-7ore de somn/pe noapte, toate astea l-ar fi ajutat .
    La mine, recunosc, mai mult de 3-4 ore /noapte nu mă prinde somnul și nici mai mult de 1l de apă /zi nu pot să consum (normal, se spune că ar fi 2l apă) așa că… știu de unde vin toate /se dau peste cap. Oricum, dintr-o experiență de vreo trei luni trăită cu mulți ani în urmă, numai legumele împreună cu anumite proceduri (alergare în apă rece+clătirea gurii cu ulei /în fiecare dimineață… etc. ) +anumite ceaiuri, mi-au (re)dat :Sănătatea, Energia, Tinerețea . E mai greu de pus în practică pentru… carnivori ( ca și mine! ), dar nu e imposibil.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura